How we work?

Timo Manders

Lara van den Broek

Jinthe Blanken

Wesley Meijs

Daimy Coolen

Anouk Stappers

Bij elke opdracht formeer ik afhankelijk van jouw wensen een team van specialisten. Samen met hen zorg ik voor een ultiem resultaat. Hierboven zie je mijn vaste team buddy’s die zorgen voor de projectmanagement en taken voor en achter in het bedrijf. Daarnaast beschik ik over een breed netwerk van make-up artists, hair- en fashionstylisten, assistenten, editors, lichtexperts, videografen, drone- event en productfotografen, vormgevers en tekstschrijvers, social mediaspecialisten, content creators etc. Kortom alle ingrediënten zijn aanwezig om de (co)productie van begin tot einde vorm te geven.

Samen vormen zij een breed palet aan gepassioneerde specialisten met wie ik heel gericht en bewust samenwerk. Uiteraard houd ik rekening met het beschikbare budget. Denk ik graag mee hoe je dit efficiënt en effectief benut, zodat je het maximale haalt uit de mogelijkheden die je hebt.

Werkwijze

Kies je voor Michael Graste Fotografie, dan kies je voor de kwaliteit van mijn foto’s en mijn goed georganiseerde aanpak. Deze kenmerkt zich door een duidelijke visie en voorbereiding. Ik begrijp dat mensen graag goed op de foto staan en soms vooraf onzeker zijn. Ook weet ik dat een goede planning met duidelijke verwachtingen leiden tot het beste resultaat. Ik breng alles samen, wijs precies de goede dingen aan én maak deze op mijn eigen wijze zichtbaar.

Goede voorbereiding

Het is belangrijk dat we vooraf heldere afspraken maken. Zo kan ik rekening houden met specifieke wensen en mogelijkheden. Zoals het kiezen van een goede ruimte. Het is verstandig om ook een proef-shoot te doen. Ik ben bereid hierin te investeren, zodat je ziet hoe het gaat worden en we eventueel nog dingen kunnen aanpassen.

Ik maak voor elke grote shoot een praktisch draaiboek met daarin een smoelenboek met alle betrokkenen met hun rol en bereikbaarheidsgegevens. Ik neem ook de timing en tijdsplanning op, de achtergrond van het concept, eventuele modellen die meedoen, voorschriften voor kleding en make up. Ook lichtopstellingen, de catering, de weersvoorspelling, een routebeschrijving met info over parkeren en de voorwaarden om foto’s te delen op social media (inclusief hastags en getagden).

Daarnaast is het belangrijk dat er iemand de productie intern voorbereidt en aankondigt. Ik deel hierbij graag mijn ervaring. Desgewenst schakel ik extra menskracht in om een strakke planning te halen of geef ik tips over bijvoorbeeld het gebruik van de juiste stropdas en make up. Zo staat alles en iedereen meteen goed op de foto.

Persoonlijke aandacht

Soms hebben mensen weinig tijd voor een shoot. Ook gaat niet iedereen graag op de foto. Daar houd ik uiteraard rekening mee. Mijn ervaring leert me dat ik met iedereen een razendsnelle klik maak, mensen makkelijk op hun gemak stel en meeneem in mijn creatieve aanpak of in de omgeving waar we staan. Dat zorgt ervoor dat mensen altijd ontspannen en zelfverzekerd op de foto staan én echt blij zijn met het resultaat. Dat compliment hoor ik vaak terug.

Mijn strategie

Ik zorg ervoor dat ik de kernwaarden van jullie bedrijf bewaak en dat deze zichtbaar zijn op jullie foto’s. Vooraf onderzoek ik daarvoor de kracht van jullie kernwaarden en huidige uitstraling van jullie bedrijf of organisatie. Ook check ik dat bij jullie belangrijkste concurrenten. Daarnaast vraag ik ook naar de uitgangspunten van jullie huisstijl en dna. Voorafgaand aan het maken van praktische afspraken bespreek ik de uitkomsten van mijn onderzoek graag met jullie. Deze input neem ik mee in mijn creatieve aanpak en zie je terug in het eindresultaat dat ik oplever. Klanten waarderen deze werkwijze.

Zoals gezegd is een goede voorbereiding en persoonlijke aanpak de beste garantie voor een perfect eindresultaat. Voor mij moet alles kloppen. Ik bereid alles tot in de kleinste finesses voor, zodat ik je altijd een optimaal en verrassend eindresultaat kan bieden.

Locatie

In-house

Ik kan de gehele productie op locatie organiseren. Zo is het mogelijk om vanuit iedere plek op de wereld het juiste beeld te schieten.

Studio

Je zoekt een fotograaf met een fotostudio, met het juiste licht, de juiste lichten, belichting. Ruimte, goede wanden en schermen. Razendsnel internet. Goede koffie en goede sfeer. Wij leggen de lat hoog voor onszelf en daar kun jij mooi gebruik van maken. Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen als jij een fotograaf met een Studio wilt inzetten voor je klus!

Team Michael Graste
Menu