bruiloft-banner-michaelgraste

BRUILOFT FOTOGRAFIE

DE MOOISTE DAG VAN JE LEVEN GEFOTOGRAFEERD

Bruiloft Fotografie

Het is de spreekwoordelijke mooiste dag van je leven. Als ik die voor jullie mag vastleggen, voelt dat als een grote eer. Precies die ene blik vastleggen, dat ene moment niet missen. Maar ook rustig een fotoshoot maken van jullie als bruidspaar. Uiteindelijk vertelt de reportage jullie verhaal, van jullie liefde, de mensen om jullie heen en van de dag zelf uiteraard.

De mooiste dag van je leven verdient de mooiste foto’s. Bruiloft fotografie is een specialisme waarbij de fotograaf een echtpaar vastlegt op de dag van het huwelijk. Het biedt een herinnering, een verslaglegging en een serie foto’s waar je nog lang van zult genieten. Een goede bruidsfotograaf legt niet alleen het moment vast, maar zal ook de persoonlijkheid van het bruidspaar in beeld brengen.

Trouwfotograaf vroeger

Het concept van een echtpaar is naar schatting bijna 4500 jaar oud, daarvoor leefden mensen in groepen van enkele tientallen personen zonder specifieke koppels. De eerste bruiloft heeft volgens historici plaatsgevonden in Mesopotamië waarbij een man en vrouw in de echt werden verbonden.

In Nederland kennen we vooral het Christelijke concept van trouwen waarbij vooral de Katholieke vorm aanspreekt vanwege de rituelen die ermee gepaard gaan. Adam en Eva waren echter niet officieel getrouwd, pas rond de twaalfde eeuw na Christus zou huwelijk als sacrament benoemd worden binnen de Katholieke kerk. Ook koppels die tegenwoordig niet uit religieuze redenen trouwen nemen nog vaak elementen over uit het ‘traditioneel’ Westerse concept van een huwelijk.

Bruidsfotograaf nu

De wijze waarop bruiloft fotografie wordt uitgevoerd is sterk veranderd in de loop der tijden. Dit heeft te maken met nieuwe technieken, andere voorkeuren maar ook zeker de wijze waarop de samenleving in elkaar steekt. Waar bruiloft fotografie in het verleden nauwelijks van elkaar te onderscheiden was omdat conformiteit benadrukt werd, is het nu juist de uitdaging om een unieke bruidsreportage te maken die op maat geschoten is voor het bruidspaar. Sneakers in plaats van hakken, een vetkuif in plaats van een korte coupe.

Op dit moment kiezen veel bruidsfotografen voor zwart-wit fotografie. Dit is een stijlvorm die heel intens overkomt, door kleuren weg te laten wordt de emotie van de situatie benadrukt. Met het contrast tussen licht en donker zijn er enorm veel mogelijkheden voor nuance. Maar het hoeft natuurlijk niet, het is ook zeker mogelijk om een zeer kleurrijke fotoreportage te laten maken. Zo zijn de gekleurde rookbommen ook populair, bruidsreportages met veel kleur en saturatie doen denken aan de extravagante Bollywood films uit India.

Naast contrast in kleur is er ook meer contrast ontstaan in de echtparen. Zo zijn er de klassieke koppels waarbij de bruid gekleed is in een maagdelijk witte jurk en de bruidegom in een neutraal zwart pak. Maar het kan ook anders, bijvoorbeeld in een extravagante bohemian stijl. Koppels zijn ook veel diverser geworden, met twee mannen of twee vrouwen die in het huwelijk treden bijvoorbeeld. Over het volledige LGBTQ+ spectrum wordt op individuele wijze invulling gegeven aan trouwen of op een andere wijze de verbintenis met elkaar aangegaan. Landsgrenzen zijn ook vervaagd waarmee er steeds vaker multiculturele bruiloften plaatsvinden. Dit maakt bruiloft fotografie nog interessanter voor zowel het bruidspaar als de fotograaf.

Hoe wordt een bruidsreportage gemaakt?

Er zijn veel manieren om een bruidsreportage te maken. Neem op tijd contact op met de fotograaf om alle mogelijkheden te bespreken. Tijdig boeken is ook van belang, zo weet je zeker dat jouw favoriete fotograaf beschikbaar is voor de heugelijke dag. Er zullen diverse opties aangeboden worden zoals foto’s van het bruidspaar of een reportage van de dag. Veel fotografen bieden bruidsreportages aan tegen standaard tarieven, vaak is er maatwerk mogelijk. Kies voor een fotograaf die niet alleen maar ‘lopende band’ werk levert maar echt luistert naar de wensen en voorkeuren van de klant. Een goede communicatie met de bruidsfotograaf kan een grote impact hebben op het resultaat. Er is maar één kans om het goed te doen!

Trouwfotograaf Eindhoven

Stel, je bent een trouwfotograaf in Eindhoven. Of het bruidspaar woont in deze regio. Dan zijn er veel opties om te verkennen. Kies voor de natuur door foto’s te maken aan de Boktse Beemden aan de Dommel, of ga naar het stadswandelpark. Een industriële stijl is ook mogelijk op Strijp-S of houd de plechtigheid in het romantische kasteel van Geldrop. Door bijzondere locaties te kiezen vertel je een verhaal met beelden. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor bruiloft fotografie in Eindhoven, in iedere gemeente of regio zijn er locaties die zich perfect lenen voor trouwfoto’s.

Waarom trouwfoto’s zo belangrijk zijn

Er moet enorm veel geregeld worden om een bruiloftsfeest te organiseren voor wat in feite slechts één dag is in een (hopelijk) langdurige relatie. Al dat bloed, zweet en tranen leidt tot een onvergelijkelijke dag, nou ja onvergetelijk? Het bruidspaar maakt deze hectische situatie in een roes mee en ervaart nauwelijks wat er zich op “de dag van je leven” plaatsvindt. Maar gelukkig hebben we de foto’s nog!

Het is mogelijk om een bruidsfotograaf in te schakelen voor foto’s van het bruidspaar of voor de complete dag. Sommige stellen vinden mooie foto’s in jurk of kostuum al voldoende, of ze kiezen voor een bijzonder verslag waarbij vrienden en familie ook een belangrijke rol spelen. Een bruidsreportage is een levende herinnering aan een moment in het verleden met impact op de rest van je leven. Daarom worden trouwfoto’s nog steeds als hoge prioriteit gezien door de meeste bruidsparen.

Niets gevonden.

Menu