Techonomy Eindhoven Lifestyle fotografie

LIFESTYLE FOTOGRAFIE

Onvergetelijke momenten, professioneel vastgelegd. Neem vandaag nog contact op voor een lifestyle fotosessie.

Mijn Ervaring als Lifestyle Fotograaf

Wat is lifestyle fotografie?

Als lifestyle fotograaf met 20 jaar ervaring, leg ik de nadruk niet alleen op de mensen voor mijn lens, maar vooral op de activiteiten die ze ondernemen. Vaak werk ik met koppels of gezinnen met kinderen die typische familieactiviteiten uitvoeren. Een kenmerk van mijn werk is dat de mensen niet bezig zijn met poseren, maar ‘hun eigen ding doen’. Het lijkt bijna op documentaire fotografie, maar dan op een onberispelijke manier vastgelegd. Ik breng het leven in beeld met een compleet verhaal, samengevat in één foto.

Wat doe ik als Lifestyle Fotograaf?

In mijn werk als lifestyle fotograaf is het belangrijk om geen micro-manager te zijn. Hoewel ik als fotograaf gewend ben om controle te nemen en te streven naar dat ene perfecte beeld, pak ik het bij lifestyle fotografie anders aan. In plaats van modellen tot vervelens toe poses te laten innemen en lichtopstellingen aan te passen, laat ik me leiden door de situatie.

Lifestyle fotografie is echter niet hetzelfde als een fotoreportage maken. De situatie lijkt spontaan, maar is vaak zorgvuldig in scène gezet. Het echtpaar met twee kinderen dat op de foto staat te ravotten in het gras, heeft elkaar misschien nooit eerder ontmoet. Dit vereist niet alleen acteertalent van de modellen, maar ook mijn coaching vaardigheden als fotograaf. Ik creëer een situatie die niet echt is, maar wel zo lijkt en voelt.

Met mijn jarenlange ervaring weet ik precies hoe ik een ontspannen sfeer kan creëren waarin iedereen zich op zijn gemak voelt, waardoor de beelden authentiek en natuurlijk overkomen. Mijn doel is om momenten vast te leggen die echt lijken, zodat de kijker zich kan inleven in het verhaal dat de foto vertelt.

Laat je inspireren door een aantal Lifestyle Fotografie klussen en kijk of mijn stijl matched met jouw branding en huisstijl voor jouw merk of bedrijf.

Sofitel Legend The Grand Amsterdam

Sofitel Legend The Grand Amsterdam

Branding
Menu