melissa van beek mlssvnbk zwart wit sproeten portret fotografie

PORTRET FOTOGRAFIE

ZAKELIJK PORTRET & PERSONAL BRANDING

Schieten van perfecte portretten en creatieve concepten

Als directeur of manager sta je voor je bedrijf en de producten of dienstverlening die jullie bieden. Je wilt graag de kracht van de mensen koppelen aan de kernwaarden en huidige uitstraling van jullie bedrijf of organisatie. Daarom ben je op zoek naar een fotograaf die het verschil maakt. Enerzijds door de creativiteit die zich uit in het eindresultaat. Anderzijds als door een gestructureerde aanpak met heldere afspraken.

Kies je voor Michael Graste Fotografie, dan kies je voor de kwaliteit van mijn foto’s en mijn goed georganiseerde aanpak. Deze kenmerkt zich door een duidelijke visie en voorbereiding. Ik begrijp dat mensen graag goed op de foto staan en soms vooraf onzeker zijn. Ook weet ik dat een goede planning met duidelijke verwachtingen leiden tot het beste resultaat. Ik breng alles samen, wijs precies de goede dingen aan én maak deze op mijn eigen wijze zichtbaar.

Goede voorbereiding

Het is belangrijk dat we vooraf heldere afspraken maken. Zo kan ik rekening houden met specifieke wensen en mogelijkheden. Zoals het kiezen van een goede ruimte. Het is verstandig om ook een proef-shoot te doen. Ik ben bereid hierin te investeren, zodat je ziet hoe het gaat worden en we eventueel nog dingen kunnen aanpassen.

Ik maak voor elke grote shoot een praktisch draaiboek met daarin een smoelenboek met alle betrokkenen met hun rol en bereikbaarheidsgegevens. Ik neem ook de timing en tijdsplanning op, de achtergrond van het concept, eventuele modellen die meedoen, voorschriften voor kleding en make up. Ook lichtopstellingen, de catering, de weersvoorspelling, een routebeschrijving met info over parkeren en de voorwaarden om foto’s te delen op social media (inclusief hastags en getagden).

Daarnaast is het belangrijk dat er iemand de productie intern voorbereidt en aankondigt. Ik deel hierbij graag mijn ervaring. Desgewenst schakel ik extra menskracht in om een strakke planning te halen of geef ik tips over bijvoorbeeld het gebruik van de juiste stropdas en make up. Zo staat alles en iedereen meteen goed op de foto.

Persoonlijke aandacht

Soms hebben mensen weinig tijd voor een shoot. Ook gaat niet iedereen graag op de foto. Daar houd ik uiteraard rekening mee. Mijn ervaring leert me dat ik met iedereen een razendsnelle klik maak, mensen makkelijk op hun gemak stel en meeneem in mijn creatieve aanpak of in de omgeving waar we staan. Dat zorgt ervoor dat mensen altijd ontspannen en zelfverzekerd op de foto staan én echt blij zijn met het resultaat. Dat compliment hoor ik vaak terug.

Mijn strategie

Ik zorg ervoor dat ik de kernwaarden van jullie bedrijf bewaak en dat deze zichtbaar zijn op jullie foto’s. Vooraf onderzoek ik daarvoor de kracht van jullie kernwaarden en huidige uitstraling van jullie bedrijf of organisatie. Ook check ik dat bij jullie belangrijkste concurrenten. Daarnaast vraag ik ook naar de uitgangspunten van jullie huisstijl en dna. Voorafgaand aan het maken van praktische afspraken bespreek ik de uitkomsten van mijn onderzoek graag met jullie. Deze input neem ik mee in mijn creatieve aanpak en zie je terug in het eindresultaat dat ik oplever. Klanten waarderen deze werkwijze.

Zoals gezegd is een goede voorbereiding en persoonlijke aanpak de beste garantie voor een perfect eindresultaat. Voor mij moet alles kloppen. Ik bereid alles tot in de kleinste finesses voor, zodat ik je altijd een optimaal en verrassend eindresultaat kan bieden.

Menu