WORKSHOP FOTOGRAFIE BREDA

WORKSHOP - MASTERCLASS - 1 OP 1

Cursus fotografie Breda

Wil je leren fotograferen in slechts 1 dag? Houd dan maar op met lezen want dat is helaas onmogelijk. Je kunt met een fotografie cursus wél jouw vaardigheden als fotograaf naar een hoger niveau brengen. Wat je leert tijdens een workshop fotografie en waarom een fotografie cursus van een professional je beter zal maken lees je op deze pagina.

Workshop fotografie Breda

Fotograferen kun je leren. Een beetje aanleg en een gezonde interesse is uiteraard mooi meegenomen maar scholing gaat je zeker vooruit helpen. Je kunt naar de kunstacademie gaan en daar jarenlang studeren en oefenen. Veel bekende fotografen hebben voor dit lange traject gekozen en met succes. Niet alleen leer je de verschillende methoden, je blikveld wordt ook veel ruimer omdat je technieken kunt testen en apparatuur kunt gebruiken waar je anders niet in aanraking mee zou komen. Daarnaast begint het netwerken al in deze fase. Je leert andere fotografen kennen, die zullen je inspireren maar ze kunnen je ook klanten bezorgen als jij een specialisme hebt gekozen. De wereld van fotografie kent zeker concurrentie maar collegialiteit is gelukkig ook aanwezig.

Je kunt een workshop fotografie natuurlijk niet vergelijken met jarenlang zwoegen op school. Een workshop is vooral een manier om je bestaande vaardigheden in een praktijksituatie te testen en om in contact te komen met nieuwe methoden en inspiratie op te doen om jouw skills verder te ontwikkelen. Ook hier is het sociale element weer van groot belang. Veel fotografen werken in een ‘bubbel’ en hebben geen tijd of zin om met andere vakgenoten te communiceren. Tijdens een workshop fotografie leer je nieuwe mensen kennen die jouw taal spreken en ook met unieke invalshoeken komen waar je zelf nog niet eerder aan had gedacht. Wil jij ook leren fotograferen? Klik hier om kennis te maken met de workshop basis fotografie van Michael Graste.

Fotografie cursus 1 dag

Soms is het enige verschil tussen een amateur fotograaf en een professionele fotograaf ondernemersmentaliteit. Als je betaald wilt worden voor je werk dan zul je bereid moeten zijn concessies te maken en jouw werk moeten afstemmen op de wensen van de klant. Dit is niet vanzelfsprekend. Denk aan Vincent van Gogh die straatarm stierf, pas na zijn dood werden de kunstwerken van deze schilder ontdekt als unieke creatieve expressie. Als hij net als bijvoorbeeld Salvador Dali of Andy Warhol over commercieel talent had beschikt had hij er tijdens zijn leven de vruchten van kunnen plukken.

Wat al deze artiesten wel gemeen hebben is de lange weg die ze hebben afgelegd om het niveau van exceptionele kunstenaar te bereiken. Je begrijpt dat ze niet in 1 dag de fijne kneepjes van het vak hebben geleerd. Ze zijn wel allemaal in de leer geweest bij vakgenoten. Zo is het werk van Vincent Van Gogh sterk veranderd nadat hij Pissarro, Monet en Gauguin had ontmoet. Hij probeerde hun stijlen te imiteren en kwam daarmee op een uniek resultaat uit.

Fotografie cursus van een professional

Wat weet een professionele fotograaf wat jij niet weet? Zelfs als je alles denkt te weten over lenzen, Lightroom en CMYK kleuren heb je niet dezelfde ervaringen als een ander. Daar komt de waarde van een fotografie cursus door een professional om de hoek kijken. Een goede masterclass fotografie wordt niet gegeven door een gepensioneerde fotograaf die het allemaal beter denkt te weten dan jij, maar een persoon met kennis, ervaring en passie die graag tips en trucs deelt met andere gepassioneerde fotografen. Het is best mogelijk dat jij feiten kent die nieuw zijn voor de docent. Maar het zijn de unieke ervaringen die een masterclass zo interessant maken. Meer weten over de masterclass fotografie van Michael Graste? Klik op de volgende link. Masterclass fotografie

Fotografie 1 op 1 Breda

Bij een fotografie cursus zijn er momenten dat je in een groep samenwerkt en momenten dat je 1 op 1 met de docent kunt werken. Dan kun je verder de diepte ingaan en gerichte vragen stellen. Het is die wisselwerking tussen samenwerken en individuele aandacht waarmee je snel jouw kennis en vaardigheden kunt ontwikkelen. Kun je ook een hele dag instructie krijgen en fotografie 1 op 1 leren? Dat is mogelijk maar in praktijk werken workshops in groepen juist beter. Je ziet namelijk hoe andere cursisten omgaan met dezelfde informatie en input, dit zal je in realtime inspireren.

1 op 1 is overigens niet helemaal juist. Tijdens een masterclass fotografie zul je ook werken met een model en visagist, professionele fotografie is namelijk een team sport. Het is heel interessant om te zien hoe je als fotograaf in de rol moet kruipen van regisseur maar soms ook geleid wordt door de mensen om je heen. Tijdens een fotografie cursus voel je hoe belangrijk die persoonlijke interacties zijn in het proces. Dat zijn vaardigheden waar je later veel voordeel uit kunt behalen. En laten we niet vergeten; actief participeren in een professionele fotoshoot geeft een enorme kick! Meer weten over het 1 op 1 traject van Michael Graste? Klik hier voor meer informatie.

Gratis workshop fotografie Breda

Ben je beginner en wil je rustig en vanuit thuis starten met fotograferen? Klik hieronder op de button om de gratis online training te volgen.

Niets gevonden.

Menu