Icons of the Industry

Een onmogelijk, onhaalbaar en vooral onbetaalbaar project. Voor grote bedrijven is een productie van deze omvang al een mega uitdaging om aan te gaan. Voor jong talent ligt deze ver buiten hun bereik. Terwijl zij juist kunnen verrassen met een nieuwe aanpak, nieuwe ideeën én nieuwe kapsels. Redken voor Bert de Zeeuw (professioneel hairstylist en coach) en Michael Graste (Professioneel fotograaf, Art director en trainer) om hun gezamenlijke droom te realiseren.

 • Team:
  Model: Germaine Peels, Simone Danklof, Tienke van Doorn, Amarins Bokma, Natasija Popovic, Nina Varga.
  Hair Artist: Nicole van der Linden
  Eugène Romein & Sissie Ploegmakers
  Make up Artist: Emilie de Roo
  Mentor: Bert de Zeeuw
  Locatie: Studio s111 Isabel Sanchez Olid
  Styling: Xandra Brood
  Decor: Teddy Hoogenberg
  Products: Redken
 • Categorie: Fashion, Hairstyling
 • Website: www.michaelgraste.com

Onze taak

Toonaangevende fotografen leggen al jaren het modebeeld vast van hun tijd. David La Chapelle, Helmut Newton en Peter Lindbergh hebben een sterke eigen stijl van fotograferen. Zij zijn iconen van hun tijd, met ieder een duidelijke visie. Om deze iconen een eer te bewijzen bundelde het team van Bert en Michael de krachten met drie jong talenten om in de stijl van deze iconen, maar met de look van vandaag, drie geweldige thema’s neer te zetten in een fantastische productie.

Meesters en jong talent

Bert en Michael leerden elkaar een aantal jaren geleden kennen tijdens diverse kappershows van L’Oreal / Redken. Ze voelden een artistieke klik. Bovendien deelden ze een bijzondere droom: een project met jong talent. Begin dit jaar besloten ze dat de tijd rijp was om de daad bij het woord te voegen. Bert: “Wij wilden heel bewust de samenwerking opzoeken met jong talent om onze kennis en ervaring te koppelen met hun vernieuwende ideeën. De getalenteerde haarstylisten Eugène Romein, Nicole van der Linden en Sissie Ploegmakers namen die uitdaging graag aan. Isabel Sanchez Olid stelde haar Studio s111 beschikbaar.

Aanvullende info

Michael vult Bert aan: “We startten met een geweldige brainstorm. De talenten verrasten ons bij binnenkomst met prachtige moodboards die ze zelf hadden meegenomen. Alle drie bleken ze een duidelijk eigen stijl en doordachte ideeën te hebben als het gaat om creativiteit op haar. Ons team met Xandra Brood (fashion styling), assistenten Isabel Schildkamp en Estella van der Pol, make up artist Emilie De Roo en Teddy Hoogenberg (decor) zorgden voor de uitwerking van de diverse bedachte ideeën en thema’s. In twee dagen hebben we uiteindelijk drie thema’s omgezet tot een prachtige productie ‘ICONS OF THE INDUSTRY’. Het was een intrigerend proces, waarbij wij als ‘oude’ meesters jong talent inspireerden én vice versa. We zijn trots op het eindresultaat: een 

fantastische samenwerking en een geweldige productie met prachtige beelden van modellen met kunstzinnige kapsels.”

Gear Set-up

CAMERA IQ3 100MP Trichromatic
LENS Schneider Kreuznach Macro LS 120mm f/4.0
SHUTTER SPEED 1/400 s
APERTURE f/11
ISO 200
FOCAL LENGTH 120mm
FLASH BRONCOLOR SIROS 800 S WI-FI RFS 2.1
SOFTWARE Adobe Photoshop & Capture One

Portfolio

Jessica Wohrmann Portret portfolio

Boudoir Fotografie Jessica

Boudoir
Menu