Geert Broertjes

In begin 2014 ontmoette ik Michael voor het eerst. Ik was toen net afgestudeerd aan de Foto Academie in Amsterdam en zocht werk in de fotografie. Ik hoorde toen via via dat ik eens moest gaan praten bij Flyershots/Shot by Models, dus zo gezegd zo gedaan. Er was meteen een klik en kon het goed vinden met Michael. Door de jaren heen hebben we onwijs veel samen gewerkt aan te gekke projecten daardoor is onze vriendschap ontstaan. Michael is super positief en altijd vrolijk, niet lullen maar doen, daar hou ik van!

Mijn passie binnen de fotografie is autonoom documentair. Ik wil met mijn beelden een verhaal vertellen maar niet te letterlijk. Er moet ruimte zijn voor verschillende interpretaties het moet de kijker aan het denken zetten. Daarbij hou ik ook van esthetiek. Ik ben erachter gekomen dat analoge zwart wit beelden het beste past bij wat ik wil overbrengen. Daardoor is mijn passie voor het vakmanschap in donkere kamer ontstaan. Mijn eigen projecten schiet ik allemaal op kleinbeeld, middenformaat en 4×5 inch negatieven, deze ontwikkel en print ik zelf in mijn studio in Amsterdam Noord.

Er zijn veel fotografen, film makers, schrijvers, kunstenaars & schilders die mij inspireren dat het een hele lange lijst zou worden. Het hoeft niet perse met beeld te maken te hebben, het kan elke vorm van creëren zijn. Enkele voorbeelden zijn; Antoine d’Agata (fotograaf), Augustin Rebetez (fotograaf), Michael Ackerman (fotograaf), Justin Maxon (fotograaf), Todd Hido (fotograaf), Roger Ballen (fotograaf/kunstenaar), Richard Mosse (fotograaf/kunstenaar), Marlene Dumas (kunstenares), Francis Bacon (schilder), The Quay Brothers (kunstenaars), William Kentridge (kunstenaar), Lucien Freud (schilder), Gasper Noe (film maker).

Mensen zijn zulke verschillende en eigenaardige wezens dat ze me blijven verrassen en inspireren. Daar hou ik van, dat enthousiasmeert mij. Ik vind het altijd heel interessant om in een korte tijd iemand op zijn of haar gemak te stellen zodat diegene zich goed voelt. Ik probeer zonder vooroordelen door het leven te gaan. Deze eigenschap is heel erg belangrijk voor mij omdat je hierdoor echt geïnteresseerd bent en met een open blik de wereld bekijkt.